fredag 30 oktober 2009

Slödag for Dummies

Jag är otroligt lat dagar då jag inte har någon skola. Idag var en sådan dag.
Det började med att jag vaknade men istället för att gå upp och göra saker, låg jag kvar och spelade TV-spel. När jag tillslut gick upp så tog jag mig de två meterna till min datorstol och satt där istället. Vid ca klockan 1 så fixade jag lite frukost/lunch till mig själv och kollade på nya avsnittet av Mythbusters (Otroligt bra serie).

Dagen har efter det fortsatt på ungefär samma sätt bortsett från ett par timmar runt sju då jag åkte till skolan. Inte för att plugga där eller något sådant, bara för att sjunga i spexkören. Vi låter riktigt bra nu faktiskt, även när vi bara var halv styrka.

Slog mig just att jag inte varit helt overksam idag. Jag har gjort en duktig sak, nämligen börjat ordna upp mina filmer på datorn. Jag är lite småpedantisk av mig men ofta tar min lathet över och saker blir oordnade. Det går att se överallt i mitt rum. Min bokhylla är jättesorterad, bakom allt jag bara dumpat i den; mina spel är otroligt välsorterade, under de spelen jag inte orkat sortera in igen. Och jag är alltid på jakt efter den mest ultimata sorteringen. (Ja, jag älskar verkligen att sortera saker!!) Ge mig tiotusen filmer eller skivor eller likande och jag lär vara lycklig och upptagen i dagar med att sortera dom bra. Bokstavsordning, utgivningsår och allt vad man kan tänka sig.
Kan någon gissa hur jag sorterat mina DVD-filmer jag har i min bokhylla?

Dagens avslöjanden:
Jag lovade att avslöja varför jag har tre täcken och vad jag gör när jag inte kan sova. Anledningen till att jag har tre täcken är främst för att jag ska kunna välja vilket jag vill ha när jag ska sova och i andra hand för att det är bra att ha i de fall då man får en sängkamrat. (Även om min röda nalle ofta är en sängkamrat till mig så får han inget eget täcke. Han sitter oftast i hörnet av sängen bara). Vad gör jag när jag inte kan sova då? Jo, jag är nog en av de få som faktiskt räknar får på riktigt. Det funkar för mig. Fast det är mest att jag räknar mina egna, lugna, andetag som får mig att slappna av så mycket att jag somnar till slut. Ett får per andetag och om jag inte tappar tråden brukar jag inte komma till hundra.

Det kommer komma en ny recension snart fast ikväll orkar jag inte. Tänkte sova nu.
Sov gott alla, imorgon är det fredag och Halloween-fest, iallafall för mig.

3 kommentarer:

 1. Om jag fick sortera dina DVD-filmer skulle jag först ordna de efter genre, sen i bokstavsordning. Men jag skulle också ha favvofilmerna i en egen hög, ovanför de andra, så att de är lätta att hitta ^^

  Det där med 3 täcken verkar inte helt dumt. Jag har 1 och jag & David brukar turas om att sno åt sig det under natten.

  Jag började föresten kolla på How I Met Your Mother, och jag gillar den =D

  SvaraRadera
 2. Det räcker väl ändå med två täcken även om man har en sängkamrat? ;P

  SvaraRadera
 3. Till Carro: Mina filmer är sorterade efter färg på omslaget. Det kanske inte är det ultimata systemet för att hitta dom lätt men det ser snyggt ut och var kul att fixa.

  Ett täcke fungerar nån natt men sen blir det bara jobbigt, just för att någon alltid stjäl det. :P

  HIMYM är riktigt bra! En av de bästa serierna.

  Till Helena:
  Ja men tänk om man har två? ;P
  Nej jag har tre för att jag vill ha valmöjligheten att välja mellan tre olika tjocklekar. ^^

  SvaraRadera