lördag 12 juni 2010

Ett meddelande från arbetaren

En vecka avklarad.
I måndags var första dagen på jobbet sen jul typ.. Ett nytt system, samma kunder.. Att det var nytt system innebar att jag var tvungen att sitta på upplärning första dagarna. Jag hade helst suttit själv redan i onsdags eller så men då gick det inte för att allt inte var klart. Först idag fick jag sitta själv, så mycket skönare än att ha någon som sitter och kollar över axeln på en när man försöker göra på sitt eget sätt.

Fast typ två timmar efter att jag började sitta själv så fick jag ett fadderbarn, Anna, som jag skulle lära upp. Eller egentligen så skulle hon ha en annan gammal tant, men när tanten gick på lunch smet Anna över till mig för att jag skulle lära henne. Anna jobbade sin första dag för sommaren idag men hon har också jobbat förut så vi kände varandra och det enda hon behövde lära sig var det nya systemet. Jag tror nog, trots att jag är ny på systemet, lärde Anna bättre än vad tanten hon skulle sitta hos kunde göra. Den tanten är så fruktansvärt it-inkompetent, det går verkligen inte att lära henne. Lita på mig, jag satt med henne förra året och jag kunde mer än vad hon gjorde och jag hade bara jobbat där en vecka då, hon hade jobbat fyra år..

Jag och Anna hade väldigt trevligt vid vår dator. Vi körde mycket: "Vad händer om man skulle klicka här?" och "Vänta nu, vad är det här och hur kom jag hit?". Jag hade full koll på att vi inte ställde till med något men vi körde ganska mycket vårat eget race. Min upplärningsfilosofi är att man lär sig mer av att bara få testa runt, se vad saker och ting gör och det verkar ha givit resultat för när dagen var slut så satt Anna och tog samtal utan några större svårigheter.

Nu ska det bli skönt med helg, men jag ser ändå fram emot nästa vecka då jag får jobba enskilt på riktigt!PS. The Day After Tomorrow är en jäkla skitfilm och mer propaganda än underhållning. DS

3 kommentarer:

 1. Learn by doing tycker jag också är bäst sättet att lära sig :D
  Har du hört nåt om dynamiktentan?

  SvaraRadera
 2. Ingenting än..
  Fick C på Prutten. :)
  Hur har dina tentor gått?

  SvaraRadera
 3. Failade diffen igen :p
  Fick B i kinesiska och internetworking. Sen väntar jag fortfarande på resultaten från mat.stat, mikro och datorteknik.

  SvaraRadera