tisdag 30 mars 2010

And the winner is...

Senaste veckorna har jag varit dålig på bloggandet och det skyller jag på spelet Tales of Vesperia. Efter att jag klarade ME2 så behövde jag något nytt att spela och då valde jag att satsa på ToV igen, har spelat det innan men inte kommit mer än typ en tredjedel in i det.

Nu valde jag att börja från början och spela till slut. Det tog mig nästans 60 speltimmar men det var värt varenda minut! Och jag kan nog ta mig upp i 70-75 timmar utan vidare om jag bara försöker göra alla sidequests.

Igår/inatt satt jag och spelade, kom till sista området. Klockan var lite efter midnatt, jag skulle bara spela till nästa ställe där det fanns möjlighet att spara. Efter en timma stängde jag av, och då visste jag att jag hade säkert minst en timma till innan jag skulle vara framme vid bossen. Det var lite surt att behöva vänta med att se slutet men jag var tvungen att sova. Men denna väntan gjorde bara det hela ännu bättre när jag idag på eftermiddagen kom hem och kunde starta spelet i förvissningen om att jag skulle se slutet inom några timmar.

Tre timmar tog det mig att nå sista bossen och göra processen kort med honom. Det gick på första försöket men det var allt annat än enkelt, jag var tvungen att prestera på topp. Jag hade ett lag med en snitt nivå på 69, sista bossen låg på nivå 82. Det är en sådan skillnad så att om man gör misstag så kan man vara död på bara några ögonblick. Men det gick, helt underbart!

Jag kanske inte kan säga att det är bästa spelet jag någonsin spelat, det är så svårt att rangordna spel. Olika spel kan vara just det, olika. Men det jag kan säga är att Tales of Vesperia slår många av spelen i samma kategori med hästlängder. En värdig utmanare till Final Fantasy-serien och är avsevärt mycket bättre än åtminstone tio av tretton FF-spel. Har du möjlighet, spela det!


Kolla på klippet i 720p!

2 kommentarer: