söndag 7 mars 2010

Jag har inte monster under sängen, jag har mig själv där istället

Idag har jag varit asduktig.

Efter åtta timmars sömn öppnar jag ögonen, liggande i en boll under mitt duntäcke. Klockan är lite efter tio, föräldrarna hade åkt mot landet för att titta till husen och hälsa på mormor och morfar. När de åker ner om två veckor så ska jag följa med för få träffa dem, framför allt för att få träffa morfar innan det är försent. Han börjar bli ganska trött och sjuk nu, skulle det gå fort nu så vill jag ha träffat honom en gång till åtminstone.

Efter en brunch bestående av mackor och amerikanska pannkakor framför TV:n (Robot Wars kollade jag på) tog jag tag i något jag skjutit upp i flera veckor.. Jag städade mitt rum. Jag satte på en väldigt blandad spellista, skruvade upp volymen tills den nådde nivån "jättehög" och sen satte jag igång.

Steg 1: Ta mig an den hög med saker som eventuellt kunde innehålla vissa spår av skrivbord. Fixa växterna, slänga skräp och sortera saker. Sen kom dammtrasan följt av en fuktig trasa fram. Hade en hink med vatten jag sköljde trasan i och när jag var klar med bordet så var vattnet grått och botten var ej synlig längre.

När bordet var klart så var det värsta taget. Nu skulle jag "bara" rensa undan i resten av rummet så jag kunde dammsuga. Det gick ganska fort och snart kom dammsugaren fram och operation "DÖ DAMMRÅTTA DÖ!!" kunde ta sin början. Det var dammig överallt, men värst var det under sängen och så som mitt rum ser ut är det nära på omöjligt att komma åt med dammsugaren. Detta innebar att jag till slut tog en trasa och kröp in under sängen och rengjorde för hand.

Väl inne under sängen insåg jag att jag inte är lika liten som jag varit en gång i tiden och att min säng är lägre än min förra. Det var trångt och inte direkt lätt att röra sig, sen skulle jag ut... Jag är inte tjock men jag har en viss axelbredd och den gjorde det högst utmanande att ta sig ut. Oförmögen att vända mig eller ens vrida mig så mycket fick jag försöka hasa mig ut baklänges och sen trycka mig ut när axlarna tog emot. Men ut kom jag och rent blev det.

Efter att duschat av mig ett par kilo damm påbörjade jag middagen vilken blev väldigt god. Fetaostgratinerad broccoli med bacon. Eget recept, helt underbart gott och det lär jag göra om i framtiden!

Resten av kvällen gick åt melodifestivalen (fast slutade kolla när de enda två bidragen jag gillade åkte ut) och tvspel. Efter en såhär duktig dag kan jag ju nästa unna mig att inte göra något imorgon!

2 kommentarer:

  1. Efter en sån städdag är man värd lite vila. Men jag börjar få lite panik över matlab, kan vi labba lite i veckan?

    SvaraRadera
  2. Storstädning är nice :D Duktig Johannes

    SvaraRadera