söndag 30 maj 2010

Nörd? Vem? Jag? Nee!!

Igår var jag på Stalands och handlade mig en soffa. Det är lite vuxenpoäng tycker jag allt. Jag tycker mycket om den och ser fram emot att kunna komma hem från skolan/jobbet och slänga mig i soffan, knäcka en bira och spela tvspel.
Denna soffan blev det
Den är inte bara snygg och skön, den är även en bäddsoffa som ger en bädd på 140x200, det är inte illa!

Nu har jag börjat planera lite för hur jag ska fixa med tv/dator för min nya lägenhet. Har ett par olika idéer. Den jag börjar fastna för mer och mer är att koppla datorn direkt till TVn med HDMI-kabel och kanske använda TVn som huvudskärm; sen ha min vanliga skärm mer som alternativ när jag ska sitta och plugga och troligen vill ha ett riktigt skrivbord att sitta vid.
TVn kommer då eventuellt även kompletteras med lite trevliga högtalare. Skulle jag göra så skulle även datorn kompletteras med lite ny utrustning. Nytt grafikkort med HDMI-port.

Mycket idéer har jag och jag älskar verkligen att fundera på alla möjligheter och så! För en del av er så är nog mycket av det här lite obegripligt och sånt, men ni kan kolla på bilderna på det jag vill ha i alla fall.

Senaste veckan har jag lyssnat massor på Lena som sjöng Tysklands bidrag i ESC, jag tror jag börjar bli kär i henne. Hon är hur söt som helst. Att hon vann hela skiten igår är bara underbart!
Idag såg att hennes album äntligen kommit upp på Spotify så jag tagit mig igenom det ett par varv. Det är inte helt fel direkt!

torsdag 27 maj 2010

One down, one to go.

Idag skrev jag tenta. Det gick nog helt okej, antingen får jag F eller så får jag A eller nånstans mellan. Jag skulle gissa på C.
När tentan var klar åt jag lunch med Meng, Christina, Karro och Elin. Vi åt sushi på en gräsmatta på borggården, solade och njöt. Efter det så gick jag till Centralen, jag mer ostressad än på länge.
Bra väder, inga bekymmer. Livet är bra skönt ibland!
När jag kom hem unnade jag mig en GT och kollade på tv till middagen.

Efter middagen har jag kollat på ESC, lite trist men inte helt oväntat att Sverige inte kom vidare. Mina favoriter är ändå Ukraina och Tyskland.

Resten av kvällen ska ägnas åt FallOut3. Jag kommer unna mig resten av veckan ledigt, för nästa vecka ska jag börja med dynamiken. Dynamiken är hemsk!

söndag 16 maj 2010

I väntan på tillträde

Måndagen efter midsommar kommer jag få tillträde till min nya lägenhet! Jag längtar galet mycket!!

För att fördriva tiden har jag senaste dagarna kollat på inredning. Lär köpa 90% av sakerna från IKEA...

Vad tycks om det jag hittat hittills?
Matbord
Stolar (svarta med vit dyna)
Soffa (beige troligen)
Soffbord
Skrivbord (Man väljer själv en skiva och vilka ben man vill ha till det)

Sen har jag kollat på en hel del annat, köksutrustning till exempel, men där orkar jag inte länka allt så där får ni bara lita på min goda smak!

onsdag 12 maj 2010

Lägenhet!

Igår var jag på min första visning av lägenhet någonsin, lade bud. Idag fortsatte budgivningen lite och vid klockan 17.25 ringde mäklaren och sa att jag vunnit budgivningen. Jag är fett överlycklig. Första lägenheten jag kollade på som var asmysig och jag fick den!!!

Känner mig lite för osammanhängande för att skriva långa blogginlägg nu, så jag kollar på möbler istället. Fortsättning följer!

fredag 7 maj 2010

Blur

För en vecka sen när jag, Carro, David, John och Johns bror Björn satt på McDonken och snackade kom vi in på att spel som borde ha det inte har 4-player splitscreen multiplayer. Den tanken slog mig igen idag så jag kollade upp om det verkligen inte finns några bra racingspel som stödjer fyra spelare på en tv. Det är verkligen ont om dom men jag såg till min förtjusning att Blur som kommer om tre veckor kommer stödja det.

Jag har lirat lite Blur då jag är med i deras multiplayer beta-test och det är roligt att spela och att sitta fyra spelare på en tv och lira det kan nog bli riktigt trevligt. Så när det kommer får man kanske skaffa det och dra ihop ett gäng och lira.

För att döda tid

Blogginlägg från centralen.

Klockan är nu fem i tolv. Jag missade förra tåget med två minuter och det är en halvtimma mellan tågen. Så allt jag nu kan göra är att vänta.

Kvällen har varit lyckad, trots att jubelspexet inte håller nån jättefantastisk nivå. En del var bara helt mongo, annat bara dåligt men det fanns några bra delar. Men som typiska iare satt vi längst bak i salongen och var dryga och kritiska. Efter spexets slut så gick vi och tog en öl på en pub på folkungagatan. Där satt vi och snackade skit ett tag och nu sitter jag här. Och nu vill jag hem till sängen.

Nu är det bara 10 min kvar innan tåget kommer!



onsdag 5 maj 2010

Sova är för mesar som inte pallar vara vakna!

Jag borde verkligen sova.. Jag ska upp om lite knappt 7 timmar. Och även om jag går och lägger mig nu lär jag inte somna förrän om lång tid. Har somnat vid två/halv tre senaste nätterna, och sovit till tio eller elva. Farväl allt vad normal dygnsrytm heter.

Idag fick jag svart på vitt att jag har mitt sommarjobb i sommar, inte för att jag var direkt orolig men skönt att veta helt säkert. Men det var fett synd att Hels inte fick det, jag som såg fram emot att ha konversationer med henne om allt vi kunskapsentusiaster tycker om. Men jag har lovat henne att hålla utkik efter andra jobböppningar för henne. Det händer att de går ut med lite jobberbjudanden under sommaren.

När jag hade lite dötid idag tog jag och började göra lite focijobb. Jag är så otroligt pepp på att mottagningen ska börja. C-foci är bäst och resten av foci är typ lika bäst! I alla fall, idag skapade jag ett mailkonto åt oss samt en YouTube-kanal som jag kopplade till den mailen. Dessutom påbörjade jag en låttext som eventuellt kommer bli årets "Foci themesong". Mer än så tänker jag inte avslöja om den då jag inte vet vilka som läser min blogg och jag tycker Focis planer ska vara lite hemligt för andra grupper innan mottagningen.

Imorgon börjar jag sådär äckligt tidigt igen.. Den som uppfann klockan åtta på morgonen var ett rövhål.. Vem vill börja så tidigt? Gå upp åtta är inga problem men börja åtta innebär att jag måste upp vid sex och jag vill inte upp klockan sex.. Klockan sju är till och med inga problem men sex är helvetet på jorden (jag menar då klockan sex inte sex i allmänhet).
Men efter jag redovisat en labb får jag åka hem och vila upp mig igen! För sen på kvällen är det dags för spex igen. Var på spex i måndags, kårspexet, och imorgon blir det Jubelspexet. Kårspexets spex är helt otroligt bra, men Jubelspexet är inte kända för sina jättebra spex men då Maskin är våra vänner så är det trevligt att gå ändå. Och vi går ju ett större gäng iSpexare.

Nej nu måste jag sova om morgondagen inte ska bli lika hemsk som förra torsdagen. Natti!