lördag 30 januari 2010

Dag tretio på det nya året.

Dagen idag har varit värsta lång.
Jag vaknade lite före tio och var ganska snabbt uppe ur min säng, som för övrigt är helt underbar. (Fast en sängkamrat vore inte helt fel ibland *hint*)

Strax efter lunchtimman satt jag och Anna på ett tåg påväg in mot stan och en runda i några av stans andrahandsbutiker. Vi hoppades på att fynda massa saker men det enda vi hittade var Monty Python's The Meaning of Life på vinyl som Anna köpte. Anna fick även med sig en affisch som satt på husvägg längs Sveavägen.

Väl hemma fick jag middag men jag var ganska mätt efter ett par burgare innan vi åkte hem. Lite åt jag och sen satte jag mig vid datorn. Jag kände mig lite allmänt vrång och sne så efter en stund gav jag upp och klädde på mig och gick en promenad på fyrtiofem minuter. Vädret sög, svinkall men det var underbart ändå. Kylan bet i huden och man kände att man levde och jag valde mina vägar. Snö upp till knäna bara för att jag ville gå på trottoaren! Jag gillar inte snön och kylan men idag var den vad jag behövde. Fast när jag blir på det humöret spelar vädret ingen roll, jag behöver bara iväg. Ge mig ett skyfall när jag är på dåligt humör och jag kan använda det som utlopp för min negativa energi!

Väl hemma så blev det film i sängen. The Last Kiss. Drama med Zack Braff i huvudrollen. Han är topp tre bland mina favoritskådisar helt klart! Scrubs, Garden State och nu The Last Kiss, jag har nog aldrig sett honom göra dåligt ifrån sig. Filmen fick mig att inse att förhållanden suger ibland (vilket jag egentligen redan visste), och att Rachel Bilson är grymt snygg!
Nu är klockan 23 men det känns som om den lika gärna kunde vara halv tre för jag gjort så mycket idag.

torsdag 28 januari 2010

Snö. Nej Tack!!

Jag är trött på snön och kylan. Det är kallt och hemskt. Jag gillar verkligen inte att vara ute nu, vill vara inomhus under mitt duntäcke och inte ens kolla ut.
Och det kommer ju bara mer och mer av det vita helvetet. De senaste två dagarna har jag varit tvungen att skotta garageuppfarten tre gånger, och det är en del att skotta varje gång..

Värst av allt är att snön troligen kommer vara kvar i minst en månad till...
Jag saknar sommaren!

måndag 18 januari 2010

Första skoldagen

Idag var första skoldagen efter lovet och jag överlevde, det var till och med ganska trevligt.

Jag läser tre kurser den här perioden: Numeriska Metoder, Databasteknik och Maskinnära Programmering. Idag hade jag NuMe:n och DBTEK. DBTEK verkar roligast men båda kan nog bli skoj. Framför allt så känns det som om jag kanske kan ha användning för databaser om jag skapar WeeklyViews.se och man ska kunna söka bra.
(Om ni inte märkt det så är jag just nu väldigt sugen på att starta en trevlig webbsida för recensioner; recensioner av så väl spel, filmer och tvspel, nya som lite äldre)

Imorgon har jag även Maskinnära Programmering, jag är lite nyfiken på det. Nu ska jag krypa ner i sängen och fortsätta spinna vidare på mina idéer.

torsdag 14 januari 2010

Ich bin ein spieler

På önskemål från allmänheten så ska jag försöka blogga mer, men problemet är att jag för tillfället har lov och inget överdrivet spännande händer i mitt liv.

Dagarna spenderar jag med Mass Effect och Dragon Age. Båda spelen är väldigt bra! BioWare vet vad de håller på med helt klart. Av dessa två måste jag nog ändå säga att ME är det starkaste kortet, tycker mycket bra om kombinationen av TPS (Third-Person Shooter) och RPG (Role-Playing Game). ME har jag klarat en gång redan på svårighetsgrad 2 av 5, men har startat ett nytt spel redan på nivå 4. Om jag klarar även det så lär jag ta mig an spelet en tredje gång på svåraste.
29:e kommer Mass Effect 2 och tills dess är målet att klarat det en gång till minst.

DA är också ett kul spel men det är jag mycket sämre på och plus att det är ett sånt spel som jag ofta bara ger upp och börjar om med en ny karaktär i. Jag har spelat i en knapp vecka och har redan hunnit påbörjat tre olika karaktärer bara för jag inte är nöjd med den tidigare.

Senaste dagarna har jag seriöst övervägt att köpa mig en egen domän och flytta min blogg dit. Antingen blir det Joppe.ws eller JohannesBengtsson.se
Vore trevligt att ha egen domän som jag kan göra mer som jag vill med!
Min sida för spelrecensioner är lite lagd på is men jag funderar på att skaffa en domän för det också och kolla om nån vill gå med på det och satsa lite på det. Namnet WeeklyViews.se ligger mig nära hjärtat där skulle de aktiva skriva om nåt spel (eller kanske film också) en gång i veckan. Nån som vill hjälpa mig förverkliga WeeklyViews.se?

torsdag 7 januari 2010

Två inlägg på samma dag! Otroligt!

Det är verkligen lugnt på jobbet idag. Mycket tid att stå och kolla på saker på Webhallen och tänka.
Senaste nätterna har jag drömt massor. Inatt vet jag att jag hade en riktigt underbar dröm. Jag hade typ ett perfekt förhållande med någon men nu kan jag inte för mitt liv komma på vem det var jag var tillsammans med. Det är jäkligt frustrerande. Finns typ fem-sex olika det säkert kunde vara, eller så var det bara nån godtycklig kombo av flera.

I love Webhallen, men det gör inte min plånbok. Senaste saken jag hittat jag vill ha är: Bioshock 2 - Special Edition. Fast den lär jag inte köpa. Lite väl dyr tycker jag nog. Och jag har inte ens en vinylspelare så vinylen blir bara "onödig".

Bara två timmar kvar av dagen nu. Sen får jag gå hem och spela tvspel. 135 samtal nu, kanske tar mig över 150 innan dagens slut fast det är inte säkert då det ringer ganska lite. Hoppas det inte ringer så mycket stockholmare, vissa av oss är fett dryga och jobbiga. Tacka vet jag invadrare från fagersta, hade en sådan idag och han var grymt trevlig och hade en cool blandning av fagerstamål och invandrarsvenska.

To buy or not to buy?

En lugn dag på jobbet. Sitter och funderar.
Jag vill ha Dragon Age men vet inte om jag ska köpa mer spel nu eller om jag ska vara duktig och avstå. Har redan köpt massa spel, Mass Effect borde komma på posten idag och i tisdags fick jag andra spel.

Eventuellt kanske jag ska klara Mass Effect och sen köpa DA för att kunna fokusera ordentligt på varje spel?

Hur ska jag göra? Några åsikter?

söndag 3 januari 2010

En vecka, sen "jullov"

Nu borde jag sova. Imorgon ska jag jobba. Fyra arbetsdagar kvar, sen är jag ledig och har jullov på riktigt i en vecka.

Vad har jag gjort under långhelgen då?
Nyårsafton bestod av latmaskning framför tvspelet tills middag och sen en ganska redig fylla hos Anna. Jag fick inte minnesluckor men lite saknade tankar har jag nog. Jag minns att jag pussade en okänd tjej ur ett tjejgäng, som jag och några andra från Anna träffade påväg till stationen, men jag minns inte riktigt exakt varför.

Nyårsdagen var ganska behaglig trots allt. Joppe <3 Resorb! Blev lite Mass Effect och Borderlands. Mass Effect är ett mycket trevligt spel där man kan välja att vara precis den sortens person som man vill. (Samma skapare som av Dragon Age (som jag också vill ha))

Lördagen åkte jag och Carro till Barkarby Handelsplats för att kolla på kläder. Två par jeans hittade jag till slut. De var mycket trevliga, lite dyra men jag behövde nya byxor.

Och idag då? Idag har jag ätit bulle till frukost för att sedan påbörja arbetet med att skapa mig en extern mediaenhet. En hårddisk med 1TB film och serier kopplad till tvn men som lätt kan kopplas in i datorn för uppdateringar och förändringar. Jag har än så länge bara fått den på plats och börjat sortera mina serier på datorn. Imorgon kanske jag kan börja flytta över det första, men det är långt ifrån säkert. Jag har massor kvar att ordna upp och lägga snyggt för att det ska se bra ut på tvn.

Nej nu måste jag sova. Vill inte vara helt dö på jobbet imorgon. Adjö och på återseende!

PS. Hoppas SL har vett nog att skicka mitt busskort till mig imorgon eller iallafall svara på mitt "hatmail"