lördag 28 november 2009

8000 personer kan inte ha fel. Takida på Hovet = Awesome

Nu är jag hemma och är über hyper och uppe i varv. Tidigare ikväll gick jag på en Takidakonsert och tänkte lite att det kommer nog vara helt okej men Sonic Syndicate kommer vara bäst. Så blev inte fallet. Sonic är alltid bra (och har rockvärldens snyggaste basist), men Takida var över alla förväntningar.

Ett utsålt Hovet tar ca 8000 personer, och utsålt att det var. Och vilken publik de hade. De var taggade, hoppade, skrek och sjöng med i alla låtarna. En stor del av publiken kunde alla låtar och sjöng i alla låtar. Sen var det vissa låtar som fler kunde, och sen var det Curly Sue. Curly Sue var obegripligt häftig och går inte att beskriva. Om det var 8000 personer där så sjöng minst 7999.5!

Takida var nog inte riktigt beredda på det dom hade att vänta sig på Hovet. Det är deras första "egna" turné och Stockholm var sista spelningen. Och de sålde ut stans näst största inomhuskonsertlokal. De hade nog både ståpäls, gåshud och ståfräs, allt på ens och samma gång. Till och från var de mållösa och kunde inte riktigt fatta att de, ett litet band från Ånge, kunde stå där framför en hord inbitna fans.

Kvällen var magisk och även om jag troligen aldrig kommer börja lyssna på Takida mer än nån låt ibland kommer jag gå på fler av deras spelningar. Takida är ett liveband, ett arenaband och en upplevelse. Och Takidas publik är Sveriges bästa publik.

fredag 27 november 2009

Lördag nästa. Heldag med action!

Imorgon lär jag inte vara hemma mycket alls. Uppstigning ca 08.30. Bussen går 09.11. Då åker jag in till Campus för ett heldagsrep med Spexet inför Sångartäfvlan. Dessa dagar brukar vara kul och avslutas med en fest, fast detta blir en fest jag missar. När repet är över vid ca 17 åker jag in till centralen igen.
Väl där blir det middag med päronen och sen åker jag på Takida med dem. Takida kanske inte är mitt favoritband men föräldrarna betalar och de är helt okej. (Och förbandet är Sonic Syndicate och de är grymma!)

Den konserten är väl slut runt 23 troligen. Då kanske jag åker tillbaka till Campus för att festa lite med Spexet för att avsluta dagen. Så räkna inte med någon direkt kontakt med mig imorgon, fast ni får smsa om ni vill.

PS. När man ska välja Etiketter för ett inlägg finns den här texten bredvid fältet:
"Etiketter för det här inlägget:
t.ex. skotrar, semester, höst"
Hur många har "skotrar" som etikett egentligen så de tycker det är ett bra förslag? DS.

tisdag 24 november 2009

Joppe tar vuxenpoäng

Ikväll har jag varit lite duktig och börjat se över mina besparingar och ska flytta allt till samma ställe så jag lättare har koll på dom. Visst, det var på pappas inrådan och med hans hjälp men ändå, jag känner mig lite duktig.
Sen har jag agerat lite datorsupport till pappa, fast inget jätteavancerat. Mest kollade jag priser på bra externa hårddiskar och USB-hubbar. Visade också lite tips och trix i W7:s arsenal.
Dagens tips: "Kör som administratör"

För att inte få en överdos av vuxenhet så spelade jag en hel del Borderlands också. Toppenspel, och inte bara för att jag har en ljusblå pistol som skjuter skott som antänder sitt mål.

Nu tappade jag tråden. Jag skyller på Kimi, hon frågade mig på MSN hur pojkar gör för att attrahera flickor. Intressant fråga som jag tycker jag typ lyckades svara på.

Btw, nu kan folk inte säga "Klipp dig och skaffa dig ett jobb" till mig. Jag har kort hår och jag har ett jobb för loven. Fast jobbet hade jag sen innan och jag klippte mig för jag vaknade en dag förra veckan och var äckligt trött på mitt hår. Men jag är nöjd nu, det är snyggt. Och jag har inte haft så här kort hår sen drygt fem år tillbaka.

Nu är det natt. Puss och godnatt från han som ska räddas, död eller levande.

söndag 22 november 2009

Om du tar hand om mitt skräp så tar jag hand om ditt.

Idag var jag över till Helena och vi bytte grejer med varandra. Jag fick hennes elbas och hon fick min gamla XBOX som jag passade på att döpa till Aldor. Nu har jag alltså ytterligare ett instrument i min samling av instrument jag egentligen inte kan spela på. Hittills äger jag och är glad amatör på piano, ukulele, ocarina, dagspel och nu en elbas. Fast jag är nog ganska duktig på piano och dragspel faktisk, och jag har en del förhoppningar om att bli helt ok på elbas också.
Det kändes som ett bra byte. Hon fick sin första tvspelskonsoll och tycker nog det är kul att ha, jag fick en elbas som jag tycker är kul att ha. Hon blev av med en elbas som bara tog plats och jag blev av med en XBOX jag inte visste riktigt vad jag skulle göra med. Vi är alla vinnare denna söndag!

Imorgon hade jag tänkt klippa mig, troligen ganska kort. Ganska kort i förhållande till längden jag har nu alltså. Sen kommer troligen Carro över och lirar 360. Vi lär väl testa att spela Borderlands två spelare. Om det är kul att lira co-op lär jag köpa det och lira online med andra (kanske Carro).
Nu ska jag lägga mig i sängen och glo på Friends. <3

PS. Klarade LEGO Batman idag. 100%. Vilket innebar att jag ökade min GamerScore på XBOX-Live lite, totalt 1000 poäng fick jag av Batman. Snart är jag uppe i 5000. DS.

torsdag 19 november 2009

En helt vanlig torsdag

Jag har varit lite dålig på att blogga senaste dagarna. Det beror nog delvis på LEGO Batman (som jag nämnt i alla senaste inlägg typ). Men ge mig veckan ut bara så ska jag ha klarat det helt och ni slipper höra om det så mycket mer. 15% kvar.

Nu har jag Industriell Dynamik så nu kan jag ta mig tid att blogga. (Lyssna på läraren är för pluggisar).

Mitt liv just nu är högst ointressant faktiskt så vet inte vad jag ska blogga om. Det är bara skolan, spexet och tvspel. Det är allt mitt liv består av. Jag vill ha förändringar och nya saker som gör det intressantare. Vet inte riktigt vad som skulle kunna göra det roligare. Kanske blir roligare när det blir jul och jag kommer jobba några veckor. Det blir ett avbrott från mina nuvarande vanor.

Juste, mamma fyller år på lördag.. Och jag har ingen aning om vad jag ska ge henne. Idéer någon?!

måndag 16 november 2009

Den bästa sortens dagar

1. Sova till tio. Det tycker jag är en alldeles utmärkt tid att gå upp vid.
2. Seg start av dagen vid datorn, frukost och kolla på Mythbusters.
3. Allmänt datormeckande. Formatera, installera, instruera.
4. Ingen skola, fast en timma kör i skolan.
5. CSI

Dagens musik: Raymond & Maria
Blir kort inlägg idag för jag tänkte se om jag kan programmera lite html nu.

söndag 15 november 2009

Novemberväder

Idag är det verkligen novemberväder. Det är disigt, grått och troligen ca 150% luftfuktighet. D.v.s en perfekt dag för att bara vara inne och mysa. Glo på film, spela och mecka med en dator.

Om jag är "duktig" kanske jag klarar LEGO Batman idag. Fast jag har bestämt mig för att inte spela något annat förrän jag maxat spelet. Har aldrig gjort det och med Batman känns det inte helt otroligt att jag kan klara det. Spelmässigt ligger jag på 49% men om man ska gå på Achivements som innebär att man klarat mer än bara få 100% så har jag klarat 20 av 43. Följ min kamp för 43 av 43 på MyGamerCard.

Nu måste jag gå. Helvetet (föräldrarnas dator) behöver mig.
Over n Out

fredag 13 november 2009

Bussförare

Busschaufförer... Idag har jag nog haft en av de trevligaste och en av de bittraste, drygaste och suraste..

Han som jag hade imorse var glad och när man klev på bussen, lite halvtrött och kall, fick man ett upplyftande "God morgon". Sånt är otroligt trevlig..

Saten jag åkte med från Jakan och hem med var raka motsatsen.. Där var det så att någon plingade en gång fast ingen skulle av. Då blev han skitsur och vägrade stanna om man inte gick fram till honom och sa att man ville av.. Detta gjorde att ett antal inte blev avsläppta där de skulle av för de inte hann fram innan han åkt förbi.. Jag tröttnade på honom och gick av vid nästa hållplats och gick hem..

Glada förare är det bästa som finns! Sura och bittra förare borde skjutas, eller iallafall vidareutbildas..

torsdag 12 november 2009

Teknikbarn

Hej mitt namn är teknikbarn och jag höll på att gå under när mobilen laddades ur idag mitt på dagen.

Det är otroligt hur jobbigt det är att vara utan mobil i några timmar. Mobilen dog vid strax efter 13 och då visste jag att jag inte skulle kunna ladda den förrän som tidigast vid 21. De åtta timmarna kändes helt aviga.. Ingen musik, ingen tillgång till internet och inga spel. Och framför allt inga sms, helt avskuren från världen.

Men jag överlevde och hade bara ett par sms väntande på mig när jag väl kom hem. Fast jag som hade tänkt spela Peggles på lektionen istället för att lyssna blev ju tvungen att tänka om, så jag valde att lyssna lite. Ibland låg jag på bänken och bara lyssnade och ibland kollade jag och antecknade lite. (Och ibland sov jag en halvtimma)

onsdag 11 november 2009

Jag tror inte min plånbok tycker om mig.

Nej ni ser inte dubbelt på bilden, jag var förbi Webhallen idag och köpte mig Hayley 2.0. Det sved lite i plånboken men det var värt det. Hejdå sparade pengar, hej köpstopp.

I skrivandets stund så får jag en ny kommentar på gårdagens inlägg, rörande vad som nu kommer hända med Hayley, från Carro. För att besvara hennes fråga så kommer Hayley 1.0 stå kvar där hon står och jag kommer använda henne för att spela mina brända spel offline. Hon som står en våning över ska jag ha för att spela legala spel och vara kopplad mot nätet. Man måste ju vara kopplad mot nätet för att kunna uppdatera sin GamerScore, en mycket trevlig grej som finns i XBOX (min GamerScore ser ni till höger, en bit ner, i mitt GamerCard).

Nu när de är två så är det ju ett problem att de båda heter Hayley. Därför har jag bestämt att Hayley 1.0 nu mera heter Meru och Hayley 2.0 heter Hayley. Vissa kanske undrar vad namnen kommer ifrån. Vem Hayley är döpt efter är ganska välkänt bland en del av mina vänner då hon är döpt efter Hayley Williams, sångerskan i Paramore. Meru är betydligt mer okänd. Meru är en av mina favoritkaraktärer ur det fantastiska spelet The Legend of Dragoon till PS1.

Namn på min kommande recensionsblogg är bestämt. Det blev....trumvirvel....'Ruthless Reviews'. Nu ska jag bara fixa utseendet på den och sen är ni välkommna dit.

Nu ska jag tillbaka till Hayley och spela lite mer Lego Batman, förvånande kul.

tisdag 10 november 2009

Ja e int bitter

The irony ain't lost on me.
På väg hem från skolan: Jag och Carro snackar om min XBOX (Hayley) och om risken med att bli bannad och vad som händer då. Jag säger något i stil med att om man inte lirar spelen innan de är släppta så är det ganska liten risk att åka dit.
Jag kommer hem typ femton minuter senare. Startar Hayley, hon går upp, jag ser att jag inte blir påloggad på XBOX Live direkt och blir lite undrande om mitt internet är nere igen. Testar att logga på för att se om jag får något felmeddelande att internet ej hittas. Istället får jag ett meddelande som säger något i den här stilen (fast på utrikiska):
"Denna konsol är avstängd p.g.a brott mot reglerna. För att säkerställa andra spelares och Live-servrarnas säkerhet får du ej veta varför du blivit avstäng. Microsoft äger din XBOX och tänker missbruka det och vara allmänt bajsiga mot dig"

Okej, sista meningen stod nog inte där men om man läser mellan raderna kan jag lova att det är det dom vill säga en. Så nu har jag en Hayley som inte är helt funktionell, jag kan fortfarande spela spel, brända såväl som äkta, men jag kan inte ladda hem uppdateringar eller på något sätt nå nätet med den. Vissa må tycka att det kanske inte är hela världen, och det må så vara, men det är ganska omysigt och irriterande.

Så vad händer nu? Jo imorgon ska jag nog skrapa ihop mina sparade pengar, ge mig av till Webhallen (<3), och köpa mig Hayley 2.0, snyggare, bättre och helt identisk. Och då kommer jag få med två nya spel. Lego Batman och nåt racingspel.

När jag ändå pratar spel så kan jag meddela att jag för tillfället jobbar på en ny separat blogg för mina spelrecensioner. Tänkte det kunde vara både smidigt och kul att ha en separat blogg för det och recensera lite seriöst. Har redan en plan på att göra en tema vecka av recensioner då jag istället för att recensera ganska nya spel tar och går tillbaka till uppväxten och recenserar typ fem olika spel på världens bästa konsol genom tiderna, Play Station.
Ska försöka slutföra den under veckan och då kommer ni få veta. Sen är ni välkomna att följa med mig i mitt första seriösa försök att bli spelrecensent.

söndag 8 november 2009

Skönt att vara hemma

God morgon. Nu så har jag vaknat.
Kom hem igår natt efter att varit hemifrån i 36 timmar, 42 timmar om man inte räknar de minuterna när jag var hemma och vände i fredagseftermiddag. Fredagkväll hade vi Kick-Off med kören, vi spelade Bowling och sen hade vi en trevlig middag hemma hos John där jag även sov sen.

Lördag var det uppstigning vid 8 för att åka till KTH för en heldagsrepetition av våra bidrag till Sångartäfvlan. Den följdes av en releasefest med tema Island. Mycket kul tema. När man kom dit fick man två isländska dollar, champagne och snittar. Sen började det gå utför. Valutan gick i botten, för att få mat fick man panta in sitt porslin mot papptallrikar och istället för vin fick man screwdriver. Helt klart en trevlig, ganska spårad spexfest! De hade även hyrt en vedeldad badtunna med 40 grader i vattnet och kårhusets bastu så att man efter maten kunde bada och basta hela natten.

Jag kom hem vid 2 på natten, fullt nöjd med helgens första halva och galet trött. Nu har jag sovit och är redo för helgens andra halva.

fredag 6 november 2009

En dag i sångens tecken

Idag har jag sjungit, mycket. Första halva av dagen spelade jag Lips och sjöng på grund av det. Och när jag väl kunde slita mig från det så var det för att duscha och åka på kör istället. Så rösten har fått jobba idag, minst sagt, fast jag älskar ju att sjunga så det var bara skoj.

Måste få skryta lite. Jag fick lite nya fina placeringar på världstopplistan i Lips idag.
Mina två bästa är en 18e plats med Fall Out Boy - Sugar, We're Goin Down och en 29:e plats med Mew - Special. Sen har jag några till på Topp100.
Om jag hinner imorgon så ska jag se om jag inte kan få in en låt på topp10, det är mitt stora mål!

onsdag 4 november 2009

Highway to Helg

Nu är det inte långt kvar till helg. Imorgon tänkte jag försova mig och missa min enda lektion och på fredag har jag bara en lektion. Fast på fredag ska jag nog stanna kvar och programmera ett tag med Björn. (Fast vi lär nog mest sitta och prata dödsmetall, datorspel och operativsystem.) Sen kommer spexet ta upp fredagkväll och hela lördagen, blir nog awesome. ^^ Temat för fredagkvällen är "märkliga fritidssysselsättningar". Jag behöver idéer, nån som har någon?

Igår gjorde jag mitt kursval. Blev inget jättespännande, bara de kurserna som ingår i utbildningen. Kollade på alla datororienterade kurser på KTH men antingen kommer jag läsa den senare eller så saknar jag några kurser som behövs för att läsa den kursen. Så nästa termin kommer också bara att innehålla det som ingår i PDI, men sen när jag läst några fler kurser så kommer jag nog lägga till mer programmering och annat skoj. Programmeringen är det i särklass roligaste!
Det jag skulle vilja lägga till är kanske lite HTML-kurser och lite mer grafik. Troligen blir det även lite fördjupningskurser i MDI (Människo-data interaktion).

Det slog mig just att det var ett tag sedan jag la upp något på YouTube, kanske ska försöka göra det. Har trots allt ett par stycken som prenumerera på mina klipp. Har ett par idéer jag ska göra när jag bara orkar... Om ni fortsätter läsa min blogg får ni se om jag orkar göra nåt.

Nu ska jag nog plocka upp mitt krypskyttegevär och ge mig ut i Borderlands och döda lite monster och banditer. Eller så plockar jag upp micken, startar Lips och siktar på att nå topp10 i världen på Mew - Special (Ligger nog på plats 40-ish)

måndag 2 november 2009

Slappa på sin lediga måndag? Inte en chans

Varje måndag fram till jul kommer jag vara ledig. Denna första lediga måndagen... Okej, jag var inte i skolan förra måndagen heller men då var jag inte ledig... Denna första lediga måndagen kan man inte säga att jag slappade direkt. Jag sov ganska länge, men när jag väl vaknade tog dagen fart. Hopp in i duschen, frukost och sen lagom när jag var klar kom Robbin och kidnappade mig. Sen bar det av hem till honom och Frida för att hjälpa dom att flytta. Det tycker jag var jättesnällt av mig.

Sen när jag och Robbin flyttat alla tunga saker (TV-bänken dödade mina fingrar) så dök min bror upp och avlöste mig. Vi tog ett varv alla tre, sen blev jag avlämnad hemma. Väl hemma kom snart föräldrarna hem och då var det dags för middag, CSI och det vanliga jag gör när jag är hemma.

Jag kan faktiskt göra saker på mina lediga dagar också, jag är inte bara hemma och slöar, fast oftast.

Vägdamm, lerstänk och vattenpölar, jorden runt.

Adrenalinet pumpar direkt när spelet startar. Musiken startar, ett soundtrack bestående av många kända rocklåtar, och man blir hälsad av rallystjärnan Ken Block. Spelet är Colin McRae: Dirt 2. Det första man får göra när man startar för första gången är att skapa sig en profil, välja namn, kön och ett namn som de andra förarna ska kalla en i dialogerna i spelet. Namnen man kan välja på att bli kallad är många, fast självklart finns varken Johannes eller Joppe så jag väljer Josh vilket låter coolt och iallafall börjar på rätt bokstav. Om man skulle ha ett lite mer engelskt namn är chansen stor att man till och med kan bli kallad med sitt riktiga namn.

När man skapat sig själv så bär det direkt av till första loppet. Första bilen man får är en present av någon av de andra förarna, troligen Ken Block. Sen blir man placerad bakom ratten på sin nya älskling på en RallyCross-bana i London. Spelet har ingen lång "how to blablabla"-del som tar en kvart att ta sig igenom, de antar att man kan kontrollerna sen innan och har man spelat något bilspel till XBOX tidigare vet man hur man gasar och var handbromsen sitter. Och så mycket mer behöver man inte veta.

För mig gick första loppet kanske inte toppen. Jag kom sexa av åtta bilar och fick en hel del sura kommentarer av de datorstyrda förarna när jag råkade eller "råkade" köra in i dem. Det är en väldigt trevlig touch i spelet att de andra förarna säger saker till en; allt från komplimanger när man kör bra till skrattsalvor när man blir omkörd. När man tagit sig in en bit i spelet och skaffat sig ett rykte bland världseliten kan man bli utmanad av andra förare och knyta vänskapsband med några av de största inom sporten.

Dirt 2 innehåller ett antal olika sorters grenar på olika platser runt om i världen. Bland annat kommer man få köra ökenrace i Marocko, rally med kartläsare i de kroatiska bergen och banracing i Tokyo. Olika sorters lopp kräver självklart olika sorters bilar som man får köpa för sina intjänade pengar. Och om man inte är nöjd med färgen på bilen får man se till att vinna lite så man får andra utseenden för sina bilar.

När man ligger i 120km/h på serpentinvägar i bergen kommer man oundvikligen göra misstag som till exempel att köra ut för ett stup. För att allt inte ska vara förlorat av ett enda litet misstag finns det en möjlighet att se en repris av senaste ca 5-10 sekunderna och välja en punkt i reprisen att börja om ifrån. Beroende på svårighetsgraden man valt för sig har man olika många flashbacks. Dessa är perfekta att använda när man gjort bort sig lite och kanske kört genom något staket i någon sväng och hamnat på ett kinesiskt risfält eller någon annanstans man troligen inte bör köra med sin bil.

Grafiken i spelet är snygg och när man kör får man välja vilken vinkel man vill se bilen och vägen i. Den spelkänslomässigt bästa vinkeln är nog från förarplatsen där man känner sig som förare, synfältet är begränsat och om man kör genom en vattenpöl ser man inget förrän vindrutetorkarna fått undan vattnet. Fast en effekt av vatten på vindrutan brukar bli att man krockar i något, vilket i sin tur innebär att man spräcker vindrutan, vilket innebär att man till slut inte har någon vindruta kvar och därigenom är problemet löst.

Dirt 2 känns som ett ganska komplett spel som får adrenalinet att pumpa från första stund. Det enda jag verkligen saknar är en multiplayerfunktion för två spelare på samma TV. Jag brukar sällan vara mycket för bilspel, speciellt inte som singelplayer men Dirt 2 fångar mig och jag kommer på mig med att till och med kolla igenom hela reprisen av ett lopp jag just vann bara för att se när jag "råkar" knuffa folk av vägen eller kör ovanligt fint.
Ett spel utan mycket dötid som inte blir enformigt gör att detta är det bästa bilspelet jag spelat, och det enda jag varit villig att lägga ner mycket speltid på.

Allting förlåtet.

För en vecka sedan skrev jag ett ganska irriterat inlägg om att ASUS är dåliga som inte har Windows 7-drivrutiner. Då bestämde jag mig för att ge dom en vecka eller två att fixa det, eller så skulle jag byta ljudkort. Nu, en vecka senare finns det. Inte för att jag tror folk på ASUS läser min blogg men jag förlåter dom nu. Ljudkortet fungerar perfekt och allt är frid och fröjd i Johannes lilla bubbla av datornördighet.
Kanske börjar bli dags att försöka slita sig från datorn och krypa ner bland lakanen i min säng. Funderar på att börja läsa nån ny bok, troligen "Snow White and The Seven Samurai"

Godnatt världen, ses igen när solen vaknat till liv för dagen.